ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Δ. ΙΩΑΝΝΗ
ΠΡΟΣ : ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΑΝΟ
ΠΡΟΣ : ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΛΑΖΑΡΟ
ΠΡΟΣ : ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ Μ.ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ

.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αρ. Πρωτ. 20, 26/10/2023

.

Ως Συνδικαλιστική Ένωση, χρέος μας είναι να εντοπίζουμε και να αναδεικνύουμε τις αστοχίες και ελλείψεις της ΕΛ.ΑΣ.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε, για ακόμα μια φορά, την αναποτελεσματικότητα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά το μείζον πρόβλημα των υπηρεσιακών οχημάτων.

Ως έχουμε καταδείξει με πλήθος εγγράφων και διαμαρτυριών, οι υπηρεσίες της Κρήτης είναι εντελώς απαραίτητο να διαθέτουν σύγχρονα και αξιόπιστα υπηρεσιακά οχήματα 4Χ4 (αγροτικά) λόγω του ανάγλυφου της περιοχής αλλά και της ποιότητας των οχημάτων που διαθέτουν οι παραβάτες.

Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως την αγορά καινούργιων οχημάτων καθώς το 2014 ήταν η τελευταία φορά πού χορηγήθηκαν τέτοια οχήματα. Κατά καιρούς από το Αρχηγείο αξιοποιήθηκε σαν προσωρινή λύση η χρήση μεταχειρισμένων οχημάτων έως ότου γίνει αγορά καινούργιων οχημάτων. Μέχρι και το 2023 καινούργια οχήματα δεν έχουν αποσταλεί ακόμα στην Κρήτη, με αποτέλεσμα τα μεταχειρισμένα πού εστάλησαν καθώς και τα προϋφιστάμενα, περισσότερο καιρό να βρίσκονται στα συνεργεία παρά στην υπηρεσία του πολίτη και των αστυνομικών ως εργαζομένων. Δεν είναι λύση να μεταφέρονται οχήματα από τη μία υπηρεσία στην άλλη, ενώ οχήματα συνεχώς ακινητοποιούνται μιας και τα κονδύλια επισκευών είναι μεγάλα και τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν.

Σε προηγούμενο έγγραφό μας (με ημερομηνία 02/10/2023) θίξαμε την επιλογή των αποσπάσεων αντί των μεταθέσεων και την άσκοπη δαπάνη χρημάτων, που με τα μισά από αυτά τα χρήματα θα είχε δοθεί οριστική και αξιόπιστη λύση στο θέμα των οχημάτων.

Πλημμυρικά φαινόμενα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όλες οι υπηρεσίες της χώρας. Η ΕΛ.ΑΣ. θα χρειαστεί να συνδράμει, να απεγκλωβίσει, να προστατεύσει συνανθρώπους μας και να βοηθήσει ανήμπορους ηλικιωμένους σε ορεινά χωριά, δύσβατα και με κακό οδικό δίκτυο. Πόσα από τα υπάρχοντα οχήματα θα μπορέσουν να επιχειρήσουν; Η δική μας απάντηση: ΕΛΑΧΙΣΤΑ!!! Θα χαρούμε να μας διαψεύσει το Αρχηγείο μας.

ΠΡΕΠΕΙ όλοι οι φορείς να κινητοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση και να βοηθήσουν/στηρίξουν, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. είναι η πρώτη υπηρεσία που θα ανταποκριθεί σε τέτοιες καταστάσεις. Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε ότι αρκετά οχήματα είναι σε λειτουργία από το 2005, καθώς και ότι πολλά οχήματα έχουν ξεπεράσει τα 600.000 χλμ. με ότι αυτό συνεπάγεται για την καλή και ασφαλή λειτουργία των οχημάτων.

.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας παρουσίασουμε παρακάτω την προσφορά της σχολής
μας Altus LSA για τα μέλη του συλλόγου σας , (και πρώτου βαθμού συγγένειας αυτών)
προσδοκώντας σε μία συνεργασία με σκοπό την άρτια εκπαίδευση σας.

 

• Κατηγορία Α1-Α2-Α3…………………….150€ (με πρακτική*)
• STS01 ειδική κατηγορία………………….300€ (με πρακτική*)
• STS02 ειδική κατηγορία………………….300€ (με πρακτική*)
• Αγορά και των τριών διπλωμάτων….600€ (με πρακτική*)
• Αγορά STS01 & STS02……………………..500€ (με πρακτική*)

 

Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται το παράβολο 3312 των 20 ευρώ για την έκδοση
διπλώματος.
*Η πρακτική μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, Θεσσαλονικη, Αλεξανδρούπολη, Δράμα,
Τρικαλα, Αθηνα, Χανιά, Ηράκλειο, Λάρισα, ‘Αρτα, Σάμο, Ρόδο Τρίπολη και Πάτρα