ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ 16, 29/09/2023

Σχετικά με το πρόσφατο τραγικό συμβάν του θανάτου ενός συμπολίτη μας κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στα Χανιά, θέλουμε να παραθέσουμε την άποψή μας για να αποκατασταθούν τα πραγματικά γεγονότα όπως συνέβησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Ξεκινώντας – και επειδή η ανθρώπινη ζωή είναι σημαντικότερη από οτιδήποτε άλλο – θέλουμε να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Επειδή παρατηρούμε πως επιχειρείται η διαστρέβλωση της αλήθειας από συγκεκριμένους κύκλους και επειδή κανείς δεν έχει ανάγκη από “αυτόκλητους” εισαγγελείς, οφείλουμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση μας πως έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία έχει οδηγηθεί η υπόθεση.

Να θυμίσουμε, επιπλέον, ότι εκτός από την ιατροδικαστική εξέταση που έχει παραγγελθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, η οικογένεια έχει επίσης ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ιατροδικαστή. Επομένως, ό,τι συνέβη την μοιραία εκείνη στιγμή θα γνωστοποιηθεί από τους ειδήμονες γιατρούς. Άλλωστε, έχουμε πληροφορηθεί πως υπάρχουν πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και έχουν καταθέσει ενόρκως κατά το σχηματισμό της δικογραφίας, άρα και προσμένουμε ότι η αλήθεια θα λάμψει.

Έτσι, καλό θα είναι όλοι να περιμένουμε τα πορίσματα των ιατροδικαστών και την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας, που θα δείξουν τι ακριβώς συνέβη.