16/07/2023

Εντυπώσεις προκαλούν τα τελευταία δημοσιεύματα που σχετίζονται με τις εξαγγελίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι εξαγγελίες αυτές προκύπτουν μέσα από διαρροή πληροφοριών και όχι μέσα από επίσημες ανακοινώσεις, δεν παύουν όμως να προκαλούν σωρεία αντιδράσεων.

Εύλογη παραμένει η απορία μας ως προς το ποιά ατζέντα θα προωθήσει το Υπουργείο, την ίδια ώρα που προσδοκούμε μία ατζέντα που θα επιλύει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας Αστυνομικός – τα οποία έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Γιατί ενώ η Πολιτική Ηγεσία εκφράζει το θαυμασμό της για το ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζει το σύνολο των Ειδικών Φρουρών και αναφέρεται στην «τεράστια» προσφορά τους, την ίδια ώρα αποτελεί αντιφατικό δείγμα του θαυμασμού της η κατάργηση των προσλήψεων μέσω του θεσμού των Ειδικών Φρουρών στην Αστυνομία.

Και δη όταν πρόκειται για ένα από τα πιο πολυπληθή τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει προσφέρει «τα μέγιστα» προς την Ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια.

Κε Υπουργέ, οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι οι ευχαριστίες και τα λόγια θαυμασμού προς τον Έλληνα Αστυνομικό, δεν αρκούν αλλά χρειάζεται να συνοδεύονται και από πράξεις θαυμασμού.

Θα παρακαλέσουμε λοιπόν να μετουσιώσετε σε πράξεις τις ευχαριστίες σας στο σύνολο των ανθρώπων που δίνουν το αίμα τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή για το συνάνθρωπό τους, σε καθημερινή βάση.

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να υποβάλει μία πρόταση για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του αστυνομικού, ώστε να ψηφιστεί στο Νομοσχέδιο στη Βουλή των Ελλήνων.