Στιγμιοτυπο 2020 04 24 9.49.57 πμ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13/03/2023

 

Συνάντηση πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο κο Λυμπινάκη Γεώργιο, στο γραφείο του, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

 

Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η «αλόγιστη» χρήση των αστυνομικών δυνάμεων σε «πάρεργα» και σκοπιές. Τονίστηκε ότι δικαίωμα στην αστυνόμευση και στην ασφάλεια έχουν όλοι οι πολίτες, είτε διαμένουν στην πόλη είτε στην ύπαιθρο. Επίσης, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, τα μηνύματα πού λαμβάνουμε από πολίτες αλλά και από τους συναδέλφους των Περιφερειακών Τμημάτων είναι ότι είναι αποδυναμωμένα αλλά το πιο βασικό είναι ότι δεν ενισχύονται από άλλες υπηρεσίες όταν χρειαστεί – καθώς ως επί το πλείστον παραμένουν απασχολημένες σε σκοπιές και «πάρεργα».

 

Καταθέσαμε τις προτάσεις αλλά και τις ενστάσεις μας, για την πιο «ορθολογική» χρήση των αστυνομικών δυνάμεων, έχοντας πάντα στο μυαλό μας την ασφάλεια των πολιτών και των συναδέλφων μας. Επειδή τα τελευταία γεγονότα είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης πού επικρατεί, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η παρέμβαση του Στρατηγού, ως προς την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

 

Δέσμευση μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την όλη κατάσταση, ως Συνδικαλιστική Ενωση, σε όλα τα θέματα που μας αφορούν, καθώς και ότι θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν – πάντοτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

IMG c3f966acc4ffee41bb2983408ee67264 V

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Screenshot 2022 01 11 at 11.48.53 PM