Screenshot 2021 09 10 at 2.58.05 PM                           

                    Ρέθυμνο, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνεται μεγάλη αναφορά στα Μ.Μ.Ε. που αφορούν επικείμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι για άλλη μια φορά, να επαναλάβουμε τις θέσεις μας, οι οποίες είναι ξεκάθαρες:

 

Ως Ενώσεις είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά τασσόμαστε κατά της υποχρεωτικότητάς του, της επιβολής τυχόν ποινικών ή πειθαρχικών κυρώσεων και κατά της φημολογούμενης αναστολής εργασίας.

 

Επίσης πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα διαδικασία ελέγχου με τη δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία των Self Tests στους συναδέλφους μας που – για δικούς τους λόγους – δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και οφείλουμε να τους σεβόμαστε, χωρίς την περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση, αφού όλοι μας καταβάλλουμε μηνιαίως τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

 

Δεν περισσεύει κανένας αστυνομικός από το πεζοδρόμιο και από την υπηρεσία του πολίτη. Όπως καλά γνωρίζετε οι Έλληνες Αστυνομικοί με υπερβάλλοντα ζήλο, ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους, βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της εγκληματικότητας και της προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

 

Καλό θα ήταν, όσον αφορά τον κλάδο μας, να ασχοληθούν οι αρμόδιοι αρχικά με τα αυτονόητα, όπως την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και όχι με ποιον τρόπο θα «τιμωρήσουν» αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς ως τώρα καμία επιβράβευση. 

 

 

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

 

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ                                    ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                      ΦΡΟΥΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

 

        ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                         ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ