ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού – Διευκολύνσεις γονέων”

 

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης βρίσκεται στο πλευρό σας εν όψει της Πανδημίας που έχει κηρυχθεί και συμβουλεύει όλους μας, τη δεδομένη στιγμή να πράξουμε με ηρεμία και χωρίς να επικρατεί πανικός, όμως χρειάζεται να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που εκδίδονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αλλά και την ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, που έχει επιφορτιστεί με την έκδοση εισηγήσεων για τον SARS-CoV-2.

Κατόπιν ανακοίνωσης που λάβαμε από την Κυβέρνηση, επικοινωνούμε προς εσάς τα “Μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού – Διευκολύνσεις γονέων” για να διευκολυνθούν οι ένστολοι γονείς εν όψει της πανδημίας που έχει ξεσπάσει αυτή τη στιγμή, ενώ πιο συγκεκριμένα εκδόθηκε διαταγή του Αρχηγείου με την οποία προβλέπεται χορήγηση “άδειας ειδικού σκοπού και λοιπές διευκολύνσεις στο ένστολο αστυνομικό προσωπικό”.

Η εν λόγω ανακοίνωση είχε σαν ΘΕΜΑ:

Ορθή Επανάληψη του : “Μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού – Διευκολύνσεις γονέων”.

ΣΧΕΤ:

α ) Υπ’ αριθμό 1647/20/547875 από 12/03/2020 έγγραφο (ΑΕΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)

β ) Υπ’ αριθμό 1647/20/542149 από 11/03/2020 έγγραφο (ΔΝΣΗ ΑΣΤ.ΠΡΟΣ/ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ/ΓΡ.3)

γ) Η από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α΄-55) (στο link εδώ παρέχεται η παραπομπή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως)

 

1. Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος σας αποστέλλουμε την ανωτέρω (γ) σχετική, (η οποία αναρτήθηκε σήμερα 12/03/2020), στο άρθρο 5 της οποίας προβλέπεται η χορήγηση “άδειας ειδικού σκοπού και λοιπές διευκολύνσεις” στους γονείς δημοσίους υπαλλήλους που αφορούν και το ένστολο, καθώς και το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και παρακαλούμε για την εφαρμογή των οριζομένων σε αυτή.

2. Πέραν τούτου υπενθυμίζονται οι υποχρεώσεις των Διοικητών Αξιωματικών για τη χορήγηση στους αστυνομικούς των Υπηρεσιών τους των διευκολύνσεων που αναφέρονται στην παράγραφο 2 της ανωτέρω (β) σχετικής.

3. Λόγω των συνεχών εξελίξεων, τυχόν ανακύπτοντα ζητήματα θα ρυθμίζονται με νεότερη διαταγή μας.

                                                    

Στιγμιοτυπο 2020 02 18 10.42.55 μμ