Στιγμιοτυπο 2020 03 17 2.14.40 μμ

 

Την Κυριακή 15.3.2020, μεσούσης της κρίσης για την αποτροπή μετάδοσης του Covd-19 και των διαρκώς αυξανόμενων μέτρων, στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε ΄΄προγραμματισμένη΄΄ διαμαρτυρία πολιτών που έπειτα από εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα, πραγματοποιήθηκαν 80 συλλήψεις.

Για μια ακόμη φορά όμως ο αστυνομικός αντιμετωπίστηκε ως αναλώσιμος, καθώς παρόλα τα αιτήματα της Διοίκησης για την χορήγηση του αναγκαίου υγειονομικού εξοπλισμού (ενδεικτικά γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κτλ), το Αρχηγείο μας κωλυσιεργεί, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να ασκούν τα καθήκοντα τους ελλείψει των αναγκαίων για την προάσπιση της υγείας τους υλικά.

Επίσης ενόσω η Διοίκηση γνώριζε το γεγονός αυτό, για ακόμα μια φορά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αφού δεν μερίμνησε για την παροχή έστω της ελάχιστης διοικητικής μέριμνας όπως οφείλει δια του νόμου να πράττει.

Για άλλη μια φορά κλήθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα να υποκαταστήσει την Πολιτεία, παρέχοντας την ελάχιστη διοικητική μέριμνα προς τους συναδέλφους που παρείχαν υπηρεσία επί 16 και πλέον ώρες σε εκτέλεση του καθήκοντος τους και σε δύσκολες συνθήκες εν μέσω της κρίσης του Covid-19, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ιδιαίτερο υπηρεσιακό ζήλο και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Κατόπιν τούτων, απαιτούμε την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού (μάσκα, αντισηπτικό, γάντια) σε κάθε αστυνομικό, αφετέρου τον σεβασμό στην τήρηση των δικαιωμάτων του.

 

Ο αστυνομικός είναι ζωντανός οργανισμός και αυτός, άξιος προστασίας και όχι απλά αναλώσιμος.

Στιγμιοτυπο 2020 03 17 2.13.15 μμ