Η Ένωση μας κατόπιν επαναλαμβανόμενων παραπόνων μελών μας που υπηρετούν στην νεοϊδρυθείσα υπηρεσία της Άμεσης Δράσης Χανίων και αφού επαληθεύσαμε τα αναφερόμενα σας αποστέλλουμε το παρόν υπόμνημα.

          Η Ένωση μας κατόπιν επαναλαμβανόμενων παραπόνων μελών μας που υπηρετούν στην νεοϊδρυθείσα υπηρεσία της Άμεσης Δράσης Χανίων και αφού επαληθεύσαμε τα αναφερόμενα σας αποστέλλουμε το παρόν υπόμνημα.  Συγκεκριμένα:

  1. Υλικοτεχνικός εξοπλισμός:

       Μη χορήγηση του προβλεπόμενου εξοπλισμού για την ατομική προστασία του αστυνομικού ειδικά του αλεξίσφαιρου γιλέκου όπως ορίζεται ρητά από τους κανονισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν έχει χορηγηθεί ατομικός οπλισμός για το προσωπικό της υπηρεσίας, οι οποίοι συνάδελφοι τον έχουν χρεωμένο από άλλες υπηρεσίες. Δεν έχουν χορηγηθεί φορητοί ασύρματοι, οι οποίοι κρίνονται απαραίτητοι για την συγκεκριμένη υπηρεσία. Έχει χρεωθεί οχήματα από άλλες υπηρεσίες από τα οποία ορισμένα είναι συνεχώς στο συνεργείο. Είναι επιτακτική ανάγκη η χορήγηση νέων οχημάτων κατάλληλα για την Άμεση Δράση.

  1. Υπηρεσίες και πάρεργα:

         Σαν υπηρεσία έχει αναλάβει όλα τα καθήκοντα του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων με αποτέλεσμα όσες φορές απασχολείτε (πχ εισαγγελικές παραγγελίες για εγκλεισμούς )να μένει κενή η περιπολία στον τομέα της πολλές φορές για αρκετές ώρες με όσα αυτό συνεπάγεται. Ειδικά τις βραδινές ώρες μετά τις 01:00 είναι η μόνη ένστολη περιπολία που υπάρχει στην πόλη των Χανίων και δεν θα έπρεπε να απασχολείτε πουθενά αλλού.

         Επίσης εκτελεί καθήκοντα εκ περιτροπής σε σκοπιά στην υποδοχή του αστυνομικού μεγάρου (τηλεφωνείο) το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία της υπηρεσίας λόγω του ότι εκτελούν υπηρεσία σε ζευγάρια.

     Κύριε διευθυντά η Άμεση Δράση έως νεοϊδρυθείσα υπηρεσία θα έπρεπε τουλάχιστον σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό να είναι πλήρης και όχι να ‘’ζητιανεύει’’ υλικά. Καλούμε τους επόπτες που κάνουν παρατηρήσεις η και ακόμα καλούν σε απολογία τους συναδέλφους για το κανονικό της στολής να πράξουν και τα δέοντα για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Δεν καταντά παράλογη η εντολή για την ατομική προστασία όταν η ίδια η υπηρεσία δεν πράττει τα δέοντα? Δεν έχουμε εκεί παράβαση?