“Πόλεμος” στην ΕΛ.ΑΣ. για την κατάργηση των ΤΑΕ

Ξαφνική καταιγίδα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο οποίος επιβεβαιώνει με τις δηλώσεις του τις πληροφορίες του neakriti.gr, για κατάργηση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομιών Επιχειρήσεων. Πρόκειται για την υπηρεσία που εδρεύει στα Χανιά και στην οποία υπάγονται τα ΤΑΕ όλης της Κρήτης τα οποία όπως όλα δείχνουν καταργούνται.

«Το νόημα είναι ότι αλλάζει μόνο η διοικητική υπαγωγή της υπηρεσίας η οποία περνά από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή στις διευθύνσεις των κατά τόπους νομών. Διατηρούν την αποστολή τους κανονικά. Τα οφέλη από την εξοικονόμηση πιστεύω ότι θα είναι πολλαπλά στον τομέα της αστυνόμευσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνωστάκης από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε σήμερα.

Οι συνδικαλιστές Ειδικοί Φρουροί κάνουν λόγο για αιτία πολέμου με τη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς μόλις τον προηγούμενο Δεκέμβριο, στην παρουσίαση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης ο ίδιος ο κ. Αναγνωστάκης, διαβεβαίωνε πως η μισή δύναμη των ΤΑΕ θα παρέμενε υπό το ίδιο διοικητικό σχήμα, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό θα μοιραζόταν στα Αστυνομικά Τμήματα για την ενίσχυση τους.

«Πρέπει να βρούμε ποιος ή τι μεσολάβησε από το Δεκέμβριο όταν ο ίδιος ο κ. Αναγνωστάκης στην παρουσίαση του σχεδίου της Αναδιάρθρωσης μας διαβεβαίωνε πως ήταν φανερή η προσφορά της υπηρεσίας μας και η ανάγκη για τη διατήρηση της», αναφέρει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Χρήστος Τσανακτσίδης στη πρώτη του αντίδραση στη αποκάλυψη του νέου σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ.

Το πλήρες σχέδιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομιών υπηρεσιών της Κρήτης αναμένεται να παρουσιαστεί και να αρχίσει να υλοποιείται στα τέλη Ιουνίου, οπότε θα φανεί αν και ποιες από τις ενστάσεις που είχαν προκληθεί, ελήφθησαν υπόψη. Όπως για παράδειγμα του Δήμου Αμαρίου ο οποίος είναι ο μόνος δήμος όπου δεν προβλεπόταν η λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος.

ΡεπορτάζΈλλη Κοκάλη