Στιγμιοτυπο 2020 02 18 10.37.58 μμ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          Βλέποντας το τελευταίο  χρονικό διάστημα τις τοπικές κοινωνίες να αγανακτούν  για την έλλειψη αστυνόμευσης σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, εμείς θα προσθέσουμε την παντελή σε ορισμένες περιοχές, να αποστέλλονται  επιστολές διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο υπουργείο, από Δημάρχους και τοπικούς φορείς και να προκαλούνται συζητήσεις σε δημοτικά συμβούλια για να υπάρξουν λύσεις στην βαριά εγκληματικότητα.

            Σαν  συνδικαλιστική Ένωση αλλά και σαν πολίτες όσο και να θέλουμε να μην σχολιάσουμε τα όσα  έχουν συμβεί, επιβάλλεται να το πράξουμε, γιατί όλα τα παραπάνω που συμβαίνουν εδώ και καιρό,  κυρίως στην ύπαιθρο προσπαθήσαμε μέσω υπομνημάτων και καταγγελιών να τα προλάβουμε. Η περιβόητη αναδιάρθρωση του 2017 στην Κρήτη είχε δύο βασικούς τομείς:

          1)Την δημιουργία 3 νέων υπηρεσιών  στα Χανιά και στο Ηράκλειο( με το παράδοξο να στελεχωθεί μόνο με αστυνομικούς πού υπηρετούσαν ήδη στην Κρήτη).

         2)Στην κατάργηση της ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ με ταυτόχρονη  υπαγωγή των τμημάτων αστυνομικών επιχειρήσεων(Τ.Α.Ε)  στους κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας (όπως επιτακτικά απαιτούσαν Αστυνομικοί  Διευθυντές και ορισμένες συνδικαλιστικές ενώσεις της αστυνομίας)με την ταυτόχρονη μεγάλη μείωση(εκδίωξη) του προσωπικού  της. Και εδώ βέβαια έγινε το αλαλούμ ή αν μας επιτραπεί η έκφραση κοινώς «χάθηκε η μπάλα».

        Τι και αν «καταγγέλλαμε»  και φωνάζαμε για την αναγκαιότητα της διατήρησης της ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ, τι και αν τονίζαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας ,τίποτα, απλά τίποτα από το Αρχηγείο. Ούτε   η γραπτή πρόταση Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναγκαιότητα της διατήρησης της ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ δεν έγινε δεκτή.

Οι ευθύνες πολλές αλλά δεν είναι της ώρας. Αυτό πού είναι σημαντικό  και μπορεί, κατά την γνώμη μας, να επιφέρει άμεσα κάποια αποτελέσματα στην καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας  είναι τα εξής:

        Α)  Άμεση επανασύσταση της ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ με έδρα το Ρέθυμνο και με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων από τα Προεδρικά διατάγματα.

        Β)Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικών υπηρεσιών της Κρήτης.

        Γ)  Άμεση επαναφορά του άρθρου 9, παράγραφοι 1 και 2 «δεν κρίνεται δικαιούχος» του κεφαλαίου Δ του ΦΕΚ 393/2008 το οποίο καταργήθηκε με το ΦΕΚ 1275/2016 και αφορά άμεσα την καταπολέμηση της ζωοκλοπής.

       Η τωρινή κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την καταπολέμηση της ανομίας και της εγκληματικότητας ως αντιπολίτευση καθότι η προηγούμενη κοινώς  «απέτυχε». Στην Κρήτη μέχρι στιγμής δεν είδαμε τίποτα από τα υποσχόμενα. Πρέπει να καταλάβει ότι εγκληματικότητα και μάλιστα βαριάς μορφής υπάρχει και εδώ και όχι μόνο στην Αθήνα.  

       Η ‘Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης δεσμεύεται να υποβάλλει έκ νέου υπόμνημα στον Αρχηγό του σώματος  καθώς και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας με όσα έχει διαπιστώσει αλλά και επιπλέον προτάσεις πού  δύναται να δώσουν λύσεις στην ήδη οξυμένη κατάσταση.

                                          

                                                    

Στιγμιοτυπο 2020 02 18 10.42.55 μμ

Διοικητικό Συμβούλιο

Τσανακτσίδης Χρ.

Πρόεδρος
6973772143

Ζηρίδης Δ. 

Αντιπρόεδρος
6932436487

Σιαμέτης Ν.

Γενικός Γραμματέας 
6972503150

Καροφυλάκης Ι.

Αν. Γραμματέας
6972982119


Κανλής Κ.

Ταμίας
6977452826

Καράλης Γ.

Αν. Ταμίας
6937941189

Τσαμανδούρας Ζ.

Μέλος
6946631629

Ηλιάκης Γ.

Μέλος
6981895933

Βαϊδάκης Ι.

Μέλος
6909801589

 

Η Ένωση Ειδικών φρουρών Κρήτης ιδρύθηκε με σκοπό την ενημέρωση και προστασία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που φέρει ή προέρχεται απο τον βαθμό του Ειδικού Φρουρού, παρέχοντας νομική κάλυψη και παρεμβαίνοντας στα καθημερινά προβλήματα της υπηρεσίας.

ΕΝ.Ε.Φ.Κ.

Άδειες / Ρεπό

Γονική Άδεια

Ποινικός Κώδικας

ποινικοςΚωδικας2

 

Ποινική Δικονομία

ΚωδικαςΠοινικηςΔικονομιας2